• Jordy Mol

Zilver en brons voor Jordy Mol op zijn eersteNK bij de senioren

ROTTERDAM/NIBBIXWOUD Afgelopen weekend werd het NK trampolinespringen en turnen gehouden in Ahoy Rotterdam. De West-Friese Jordy Mol deed hier voor het eerst mee bij de senioren. En met succes: hij behaalde een zilveren en een bronzen plak.

"Zondagochtend was ik samen met Roel aan de beurt en we werden uiteindelijk derde. Met de bronzen medaille was ik niet echt tevreden. Ik maakte in de finale een fout en baalde daar verschrikkelijk van. Op het afgelopen jeugd-WK in Rusland werden we nog zevende en daarom was plek drie toch wel een beetje teleurstellend. Ik beschouw dit dan maar opnieuw als een leermoment, maar ik hoop dat dit mij niet vaak gaat overkomen."

Maar toen kwam de zondagmiddag die alles goed maakte voor Jordy. "In een volle Arena van Ahoy sprong ik een hele goede voorronde. Ik ging zelfs als eerste door naar de finale! Dit betekend dat ik in de finale als laatste mijn keuze-oefening moest doen. Fantastisch om een keer mee te maken dat alle ogen van de vele toeschouwers in Ahoy op mij waren gericht."

In de finale sprong Jordy een oefening waar hij zeer tevreden mee was. Alleen zijn maatje Roel sprong nog beter en hij werd dus Nederlands Kampioen. "Maar met mijn tweede plaats ben ik supertevreden en ik ben ook heel blij met mijn puntenaantal van 52,865 punten. Als ik dit op 14 september in Alkmaar opnieuw spring is de kans groot dat ik Nederland mag vertegenwoordigen op het WK in Tokio. Ik weet dat ik het kan en ga in de zomer hiervoor keihard trainen."

Op zondag 7 juli zal Jordy met een kraam op de jaarmarkt in Nibbixwoud staan. "Het doel van de markt is om mijn passie te tonen en mensen enthousiast te maken om mij te steunen met mijn Olympische droom. Om de Olympische Spelen te halen, is de ervaring van internationale wedstrijden heel belangrijk. Het geld wat ik ophaal gebruik ik om deze internationale wedstrijden te bekostigen. Ik hoop dat u even langs kan komen om o.a. mijn gewonnen medailles te bekijken, een praatje met mij te maken of een foto met mijn handtekening te halen. U bent van harte uitgenodigd!"