• Muziekvereniging OKK trad afgelopen zondag nog op bij de intocht van de Sint in Midwoud.

    Barend Hoekstra

Druiffestival in Midwoud

MIDWOUD Café de Post barst binnenkort weer uit haar muzikale voegen. Het Druiffestival wordt gehouden op 25, 26 en 27 november. Maar liefst 13 blaasorkesten doen podiumervaring op, spelen zo'n 20 á 25 minuten en laten één van de door hen gespeelde nummers beoordelen door een deskundige jury.

Meindert Reus

Het festival is ooit in het leven geroepen door Cor Druif, die 68 jaar lid was en meer dan 30 jaar bestuurslid was van muziekvereniging OKK, met de gedachte dat een festival een feest diende te zijn. Een feest voor zowel de muzikanten als voor het publiek. Omdat er destijds, naast Cor, nog veel meer Druiven lid waren van de vereniging kreeg het festival al gauw de naam 'Druiffestival'. OKK (Oefening Kweekt Kennis) doet zelf ook mee aan het Druiffestival en is de grote motor achter het muziekfeest. Het orkest van Midwoud bestaat zelf inmiddels ruim 100 jaar en speelt traditiegetrouw op zondagmiddag.

Bestuurslid van OKK, Gré Druif, is druk bezig met de voorbereidingen van het festival. 'Cor Druif was een oom van mijn man en het was hem opgevallen dat er helemaal geen soortgelijk festival in de buurt te vinden was. Daar moest verandering in komen en inmiddels zijn we alweer toe aan de 19e editie. We hebben gemiddeld zo'n 15 orkesten per festival. Alleen dit jaar hebben we op het laatste moment twee afzeggingen gekregen. Vervanging bleek helaas niet mogelijk gezien het korte tijdsbestek.' Er komen orkesten vanuit heel Noord-Holland maar ook Ankeveen en Heerenveen blazen een deuntje mee. De verschillende orkesten treden op in de sportzaal van café de Post in Midwoud omdat het geluid daar beter tot zijn recht komt dan in het café zelf. 'De muziekvereniging OKK kan zelf nog wel wat nieuwe leden gebruiken,' aldus Gré Druif. We willen dit festival nog jaren blijven organiseren en daarom is het belangrijk dat er aanwas is van nieuwe leden, zowel jong als oud.' Liefhebbers van orkestmuziek kunnen in ieder geval drie dagen lang hun muzikale hart ophalen in Midwoud. Het gevarieerde programma bestaat onder anderen uit filmmuziek, jazz en pop.

Het festival begint vrijdag en zaterdag om 19:30 uur en zondag om 13:30 uur. Meer informatie via www.fanfare-okk.nl