• Popkoor Prestige in actie in Medemblik.

    Fotografie RG.nl

Elf koren treden op in de straten van Medemblik

MEDEMBLIK Het Korenfestival Medemblik telt dit jaar 11 deelnemers en vindt net als vorig jaar weer op de zaterdag plaats. Dit keer op zaterdag 22 juni. Het Bagijnhof, het Van Houweningepark en enkele straten van de binnenstad in Medemblik zijn de podia voor de koren die elk meerdere optredens verzorgen.

Het podium op de Bagijnhof is het hoofdpodium waarop de deelnemers voor hun jury beoordeling zingen en voorts zijn er straatoptredens op de Oosterhaven, Nieuwstraat en de Kaasmarkt. Al met al is er een doorlopend programma van 11.00 tot 18.00 uur.

In totaal komen elf koren hun kunsten presenteren, van zang tot choreografie. Uit Almere komt Popkoor ReMix als de eer verdedigen als de winnaar van de edities 1917 en 1918. Oud-winnaar Popkoor Prestige, vorig jaar nog de gewaardeerde nummer twee in de einduitslag, komt vanuit Hoorn naar het Medemblikse en dit jaar met Peter Wagenaar als de nieuwe dirigent aan het front.

Meerdere koren in de Medembliker competitie komen uit de West-Friese regio. Popkoor EQuality speelt een thuiswedstrijd en wil indruk maken met niet alleen zang maar ook choreografie. Uit Andijk komt Cantabilé, She Sings uit Wognum en vanuit Benningbroek treedt popkoor Puur aan. Maar ook van verderop is er interesse in het Korenfestival Medemblik: uit Dronrijp in Friesland komt Popkoor FromUs, uit Almere komt Binnenstebuiten, uit Wormerveer Saensation en uit Edam koor Stembent.

De organisatie heeft op de festivaldag een compleet programmablad beschikbaar. Zie ook facebook Korenfestival Medemblik.