• Een deel van het werk van Katinka Krijgsman: 'In de schaduw van een kreeft'.

    Katinka Krijgsman

Expo-info in West-Friesland

WEST-FRIESLAND Een overzicht van exposities die deze week in de regio te zien zijn. 

HOORN Tekengenootschap Debutade Hoorn exposeert in zorgcentrum Lindendael aan de Koepoortsweg 35 werk van de dinsdagochtendgroep. Bezichtiging maandag tot vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur en in het weekend vanaf 9.00 tot 19.00 uur.

ZWAAG Roy Valentijn en D'Arti exposeren met Pasen bij Kunst in de Kas, Beatrixstraat 3A. De expositie wordt luister bijgezet door muzikale performances van het gitaristen- en zangduo Kitchenware. Open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Te zien zijn hedendaagse schilderkunst en metalen sculpturen. Meer: www.kunstindekas.nl.

HOORN Schilderijen en keramiek bij De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a. Aquarel, gemengde technieken en werken geïnspireerd op kunstenaar James Sidney Ensor. Ma-vr 9.00-16.30 uur, tot en met 26 april.

HOORN 'Bezet en bevrijd', te zien tot en met 5 mei in de Boterhal, Kerkplein 39. Aan de muren hangen oorlogsfoto's van fotograaf Jan Osinga en het werk van de leerlingen van de Hoornse adoptiescholen over het thema 'in vrijheid kiezen'. Daar zijn ook bijzondere foto's uit het boek '40-45 Gezichten Verhalen' van Pim Huijsmans te bekijken. Op de vloer driedimensionale kunst van kunstenaars uit de Boterhal. Open: di t/m zo 13.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. www.comite4045.nl

ENKHUIZEN 'Beestjes' bij galerie Onopgemerkte Schatten, tot en met 14 juli. Kunstwerken met als thema dieren en insecten. De gastexposanten zijn Carla van der Kooi met kleurrijke sculpturen en schilderijen en Karen Winnubst met fotografie op marmeren tegels. De opening is zaterdag 20 april om 14.00 uur. Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker voor kunstenaars met een GGZ-achtergrond. Te zien dinsdag-zaterdag 10.00–17.00 uur. Kunst en Kitsch, Venedie 6, 0228-324574, www.onopgemerkteschatten.nl.

ENKHUIZEN In het Zuiderzeemuseum: 'Mooi Samen', tot en met 5 mei. Fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra brengen portretten van het verenigingsleven rond de voormalige Zuiderzee in beeld. Journalist Thijs Broer beschrijft de verhalen achter de portretten.

BLOKKER Tot en met 26 mei is bij MAK Blokweer, Kloosterhout de foto-expositie Libellen en Vlinders van Rob Webeling te bezichtigen: woensdag-zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie te vinden op www.mak-blokweer.nl.HOORN Meer dan vijftig kunstwerken van bijna twintig verschillende kunstenaars over Indië vormen een Indisch palet, te zien in het Westfries Museum aan de Roode Steen in Hoorn, tot en met 10 juni. De werken zijn ter beschikking gesteld door kunstverzamelaars Rob Colauto en Yvonne van Peperstraten. Meer op wfm.nl/indisch-palet.