• Tijdens het gratis Rock 'n Roll Festival Hoorn komen de jaren 50 en 60 weer tot leven.

    Rock ’n Roll Festival Hoorn

Heel Hoorn geniet van Rock 'n Roll

HOORN Zondag 26 mei vetten nationale bands hun kuiven in om in twintig Hoornse cafés de bezoekers letterlijk op hun kop te zetten tijdens het Rock 'n Roll Festival. Hoorn swingt als nooit tevoren.

PETTYCOATS Op deze zondagmiddag baan je je een weg door de pettycoats en ben je niet cool als je haar niet harder glimt dan een topperspak. Ieder café dat meedoet bruist van de gezelligheid en zelfs op straat gaan de voetjes van de vloer. Of liever: de lucht in. Wit gesokt en shiny gestyled Jivend en Boppend Hoorn door haal je brylcreem tevoorschijn en laat je bakkenbaarden staan. Of graaf je petticoat en witte kousjes op en doe je haar in de krul. Tijdens het gratis Rock 'n Roll Festival Hoorn komen de jaren 50 en 60 weer tot leven en kun je in de hele binnenstad losgaan op onvervalste rock 'n roll. Op twintig locaties in de Hoornse binnenstad spelen nationale en internationale bands de mussen van het dak met hun elektrische gitaren en onstuimige rhythms.

STRAATMUZIKANTEN Andere 'blikvangers' zijn de oldtimershows op de Roode Steen, Haven, op het plein van Grand Café 't Hop, Veemarkt, Kerkplein en de Dubbele Buurt en uniek: een elektrische fiets met DJ die door de stad rijdt en laten straatmuzikanten hun muziek horen. En mocht je toch vergeten zijn je style aan de dag aan te passen, kun je jezelf bij Huis Verloren een gave vetkuif of een te gek kapsel aan laten meten door de kappers die daar aanwezig zijn.

AFTERPARTY De eerste snaren worden om 14.00 geraakt. En de laatste klinken om 20.00 uur. Hoewel, wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan vanaf 20.00 uur terecht op de afterparty, in het Huis Verloren. Ditmaal met CC Jerome and band and Georgina Peach and the Savoys. Meer info op de Facebook-pagina.