• Jan Majoor, Valon Metten en Eduard Boland vormen samen het gitaartrio.

    Aangeleverd

Uniek optreden Enkhuizer gitaartrio

ENKHUIZEN Drie muzikale jongens uit Enkhuizen hebben elkaar gevonden en vormen samen het gitaartrio Majoor Metten Boland. Woensdagavond 15 november staan ze in Folkclub Enkhuizen.

Negen jaar geleden begonnen Jan Majoor, Valon Metten en Eduard Boland uit Enkhuizen gitaarlessen te volgen bij Pieter Nanne. De muziekdocent uit Enkhuizen vindt het dan ook mooi om te zien hoe ze zich hebben ontwikkeld. "Ze hebben ieder hun eigen plek in de muziek gevonden", vertelt Pieter Nanne. "Jan is de bassist, Valon is de stuwende kracht in de begeleiding en Eduard is de solist van het trio. Het is mooi om te zien dat ze nu doen waar hun hart ligt."

RESPECT VOOR ELKAAR Het jonge trio (17 jaar) speelt latin, jazz en wat popnummers met improvisatie. In Folkclub Enkhuizen spelen ze een repertoire van Paco de Lucia, Chick Corea, Shadows, BB King en Dire Straits. "Niemand is begeleider of ondergeschikt, bij hun heb je sterk het gevoel dat ze samen één nummer tot een geheel maken zonder hiërarchie maar met oor en respect voor elkaar", laat Pieter Nanne los. "Uniek in hun soort, want verder zijn er geen leeftijdsgenoten in Enkhuizen die zulke muziek maken."

SMAAKMAKERS Alle drie doen zij dit jaar examen op het VWO van de RSG Enkhuizen. "Het repeteren valt niet mee door alle drukte van school, maar ik probeer ze zo goed mogelijk te begeleiden", aldus Pieter Nanne. "Ze hebben geen ambitie om er hun vak van te maken, alle drie willen ze verder studeren, maar ik hoop wel dat ik ze later weer eens terug zie op één van de West-Friese podia. Dit zijn toch drie van die smaakmakers die we nodig hebben om een stad te kleuren en bovendien een inspiratiebron voor de jongere generatie."

De Folk-woensdag voor zangers en instrumentalisten, met in het voorprogramma Majoor Metten Boland begint om 20.00 uur in Hotel Restaurant Die Port van Cleve. Toegang is gratis.