• 'Plof op de bank', met de Hoornse PvdA in de binnenstad

    Theo Annes

Campagnes krijgen vorm

Van 'Plof op de Bank' tot you-tube kanaal

WEST-FRIESLAND Film en video, een you-tube kanaal, een bankstel een lege winkelruimte, een koffieuurtje in een restaurant, alles wordt uit de kast gehaald om de kiezer te bereiken. De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen komen op gang.

Nieuw in het Hoornse campagne perspectief is de actie 'Plof op de bank' van de Hoornse PvdA. De partij geeft een ieder de ruimte om te vertellen wat hem of haar dwars zit. Daartoe is een bank neergezet op de hoek Dal en Breed in de binnenstad en afgelopen zaterdag was het gespreksthema op de bank: woonruimtetekort in de sociale huursector. "Het kan in Hoorn wel zes jaar duren voor je in aanmerking komt voor een betaalbare huurwoning", is de klacht. En de afspraak om 250 sociale huurwoningen te bouwen komende jaren, helpt daar nog weinig aan, meldt de PvdA.

YOU-TUBE KANAAL Ook nieuw is de inzet van een eigen You-tube kanaal: partij HOP (Hoornse Onafhankelijke Partij) begint daar dit jaar mee en past daarmee in een trend. Veel filmpjes worden gemaakt, ook in West-Friesland en vorige juichte zelfs de partij PvdA/GroenLinks uit Koggenland dat hun filmpje 'Ice bucket voor klimaatneutraal Koggenland' de selectie van het landelijke TV programma Jinek had gehaald. Ook CDA Hoorn biedt eigen blogs op You Tube.

CAMPAGNE WINKEL Andere campagne insteken zijn bekend van vorige jaren. Toen werd begonnen met het inrichten als 'campagnewinkel' van leegstaande winkelruimten in de stad. Dit jaar is er ook weer een winkel van GroenLinks Hoorn (Grote Noord 12, vanaf 17 februari) en HOP en de Hoornse Seniorenpartij (HSP) delen een winkel aan Onder de Boompjes 10, ("Wat we delen is de aandacht voor ouderen en de wil tot samenwerking voor en met de stad", meldt HOP lijsttrekker Robert Vinkenborg. )

Fractie Tonnaer meldt dat de partij inmiddels enkele maanden weer het wekelijkse spreekuur op de zaterdagochtend heeft opgepakt, aan de koffietafel in 'Gewoon Lekker' (voorheen De Keizerskroon) aan het Breed in Hoorn, van 10.00 tot 11.00 uur. "Koffie en thee zijn voor rekening van Fractie Tonnaer".