Circulaire economie en duurzame stad in Hoorn

HOORN 'Hoe maken we Hoorn een energieneutrale stad?' Deze en andere vragen rond circulaire economie en een duurzame stad komen aan de orde in bijeenkomsten die GroenLinks Hoorn houdt op dinsdag 13 en woensdag 14 maart. De bijeenkomst van dinsdag is speciaal gericht op ondernemers uit West-Friesland. 

De campagne organisatie van GroenLinks Hoorn stuurde daarover het volgende bericht:
 

"De komende tijd houdt GroenLinks twee interessante bijeenkomsten in het campagnepand, Grote Noord 12. Een workshop over circulaire economie en een bijeenkomst over stappen naar een energieneutrale stad.

De bijeenkomst op dinsdag 13 maart is een workshop voor ondernemers. Zij krijgen praktische informatie over circulaire economie. Circulaire economie wil van de economische productieketen een gesloten cirkel maken. Geen afval, maar grondstoffen. Geen nieuwbouw, maar renoveren. Niet vervangen, maar repareren. Hoe kunnen ondernemers dat principe in hun bedrijf inzetten? De bijeenkomst wordt gehouden in het campagnepand om 20.00 uur 's avonds, deelname is gratis.

Hoorn energieneutraal maken Woensdag 14 maart vertellen Johan Kroeze en Iris Hoefnagels, allebei masterstudenten Science in hoe we van Hoorn een energieneutrale stad kunnen maken. Ze hebben daar voor hun opleiding Energy & Sustainability aan de UvA onderzoek naar gedaan. Ook deze bijeenkomst begint om 20.00 uur, deelname is gratis."