• D66 lijsttrekker Arwin Rood heeft afgelopen zaterdagnacht op de Roode Ste en in Hoorn de aftrap gedaan van de Nachtburgemeester. De bijbehorende nachtburgemeestersketting en –hoed worden beschikbaar gesteld aan degene die wordt verkozen.

    D66 Hoorn

D66 zoekt nachtburgemeester Hoorn

HOORN D66 Hoorn is gestart met het zoeken van een nachtburgemeester voor Hoorn. Een open verkiezing is de bedoeling voor die burgemeestersfunctie. En iedereen kan er aan mee doen. 

Over het hoe en waarom, meldt D66 Hoorn het volgende: 

"D66 Hoorn heeft een actie op touw gezet om de gemeente Hoorn aan een nachtburgemeester te helpen. Via een openbare verkiezing en bijbehorende website (www.nachtburgemeesterhoorn.nl) hoopt de partij via een poll, waarbij iedereen zichzelf of een ander kan nomineren, een officieuze nachtburgemeester aan te kunnen wijzen.

De titel nachtburgemeester is op de eerste plaats een eretitel. Je krijgt de sleutel van de stad om de nacht te openen en af te sluiten. Dat betekent ook dat er naar je geluisterd wordt als het over het Hoornse nachtleven gaat. Steden als Rotterdam, Amsterdam, Den-Haag en Nijmegen gingen Hoorn al voor en hebben al vele jaren zo'n nachtburgemeester. De bekendste nachtburgemeester is misschien wel Jules Deelder, die al in de jaren '70 de officieuze titel van nachtburgemeester in Rotterdam aangewezen kreeg, en daarmee de eerste was.

Niek Heijne, kandidaat raadslid nr. 3 voor D66 Hoorn:

"D66 vindt het belangrijk dat jongeren een stem krijgen in de Hoornse politiek. Op deze manier proberen wij, met een knipoog, twee dingen te bereiken; méér aandacht voor onze gezellige binnenstad en bijbehorende horeca en méér aandacht voor de stem van jongeren in de lokale politiek. Beslissingen voor de gemeente Hoorn zijn te belangrijk om slechts aan een handjevol ouderen in de raad over te laten." aldus de 27-jarige Niek Heijne.

D66 lijsttrekker Arwin Rood heeft afgelopen zaterdagnacht op de Roode Ste en in Hoorn de aftrap gedaan van de Nachtburgemeester. De bijbehorende nachtburgemeestersketting en –hoed worden beschikbaar gesteld aan degene die wordt verkozen.