• PvdA/GroenLinks Koggenland campagnestoeltjes bij 'einde voetpad'

    PvdA/GroenLinks Koggenland

Overlast van Rood/Groenestoeltjes

KOGGENLAND PvdA/GroenLinks Koggenland heeft bij de 'creatieve campagne' met klapstoeltjes op last van de burgemeester moeten stopzetten, meldt de campagnecoördinator van de partij. Naar verluidt vanwege 'overlast'. PvdA/GroenLinks zette telkens een dag een rood en groen klapstoeltje neer op plekken waar even nadere aandacht is gewenst; van stoepen die niet 'af' zijn tot plots ophoudende fietsstroken en zo meer.

Lijsttrekker Karin van der Gaast is er niet zo blij mee, maar in het bericht over het 'tikje op de vingers', geeft ze aan dat de partij de aanwijzing zal opvolgen. Van der Gaast in het bericht: 

"Heeft u onze stoeltjes al opgemerkt? De rood groene klapstoeltjes op diverse locaties? Dit zijn de stoeltjes van het campagneteam PvdA/GroenLinks. We verplaatsen de stoeltjes door onze mooie gemeente, om aandacht te vragen voor locaties waar wat mis is, alsook de plekken die we onwijs waarderen", zegt Karin van der Gaast, lijsttrekker van deze lijstcombinatie.

"We brengen onveilige verkeerssituaties, bizarre oversteekplaatsen, losliggende tegels en klinkers in beeld. En we kunnen vermelden dat zijn er heel wat. Tot mijn verbazing werd ik afgelopen vrijdag door een ambtenaar van de gemeente gebeld met de volgende opmerking 'op last van de burgemeester verzoeken we u de stoeltjes van de openbare weg te halen aangezien ze voor overlast zorgen'. U kunt zich voorstellen dat ik hier stil van werd. Deze stoeltjes staan er niet voor niets. Ze vragen juist aandacht voor onveilige situaties in onze gemeente, en dan word ik op mijn vingers getikt dat onze stoeltjes, die er veelal maximaal een dag staan, voor overlast zorgen. Ik dacht: zorg er dan voor dat deze locaties weer veilig worden, ze staan er niet voor niks – aan de slag gemeente – en niet op ons mopperen – dat is echt te makkelijk – en verdienen we ook niet. En als er al wat gezegd wordt over onze stoeltjes zeg dan ook wat over de billboards die in het op markante plekken staan, daarvan zou je ook kunnen zeggen zichtvervuiling – verrommeling. Maar goed die staan weer op het land van een eigenaar, tenminste dat hopen we, anders kan een andere partij ook een standje van de gemeente verwachten. Natuurlijk zullen we netjes omgaan met dit tikje, want zo zijn we ook wel weer, maar beste gemeente, iets meer mildheid zou gepast zijn aangezien u ook steekjes laat vallen in de openbare ruimte".