• Welzijn Koggenland overhandigd aan wethouder Koos Knijn de resultaten van de enquête over afvalinzameling

    Welzijn Koggenland

Welzijn Koggenland enquête: 'De vuilnisbakken vaker legen'

KOGGENLAND Van de deelnemers aan de enquete van Welzijn Koggenland vindt 66% dat de grijze afvalbak (vooral) in de zomer vaker moet worden geleegd door de HVC. Dat is de boodschap die wethouder Koos Knijn (CDA) kreeg toen hij vorige week de ruim 300 enquête formulieren over afvalinzameling overhandigd kreeg door Welzijn Koggenland.

De enquête was een initiatief van Welzijn Koggenland en de partij stelde de campagne bezoeken aan de Koggenlandse dorpen deels in het kader van discussie over afvalinzameling. 

Het volgende bericht is hun opsomming van de campagne actie die eindigde met de overhandiging van de formulieren en conclusie aan de wethouder: 

" Waar gaat het over: de ophaalfrequentie van HVC is echt onvoldoende. De commentaren en berichten waren de afgelopen zomer niet mis, stankoverlast en ongedierte zowel de groene als de oranjebak voor gft zijn "kweekplaatsen" voor maden bbbrrrr.

Zeker in de zomer is dit een veel gedeelde klacht, tijd om op pad te gaan met de HVC bak, en de inwoners daar op aan te spreken. Inderdaad veel klachten over de HVC bak en het ongedierte in de "omgeving" van de bak.

In gesprek met je burger, het brengt je veel wijsheid en duidelijkheid in wat er leeft in je omgeving. En ja wij zijn er tenslotte voor de burger, eerlijk en betrouwbaar, ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Maandag 12 maart heeft wethouder Knijn de ruim 300 formulieren in ontvangst genomen, met een duidelijke mening van onze burger!

Maar liefst 66% van de bijna 300 ondervraagde is het er mee eens, dat de frequentie (vooral) in de zomer van het legen van de grijze bak omhoog moet. De wethouder zegt toe onze mening mee te nemen in de komende gesprekken met de HVC, en daarbij komt er binnenkort meer duidelijkheid hoe we verder omgaan met ons huisvuil beleid/ en tarief.

Zoals gezegd, Welzijn Koggenland zichtbaar betrouwbaar én dichtbij."