• Daisy Bierenbroodspot

Alles om er als vrouw leuk uit te zien

Advertorial

HOORN In de warm ingerichte, ruime winkel van Vivre la Vie is alles te krijgen wat een vrouw nodig heeft om er leuk uit te zien. Kleding, schoenen, tassen en sieraden, voor elke portemonnee, elke maat en elke gelegenheid. Zelfs woonaccessoires zijn er te krijgen. Eigenaresse Jolyan Berkhout: "Het is gezellig in de winkel, en de hele buurt wordt ook steeds leuker.''

Jolyan begon haar winkel in 2010 als een YaYa-filiaal. Het merk is echter bezig grote stores op te zetten en gaf alle oude YaYa's de gelegenheid de naam van gevel te verwijderen of, omwille van de eenheid, de winkel te verbouwen. Jolyan: "Ik koos voor een andere naam, want dat gaf mij de mogelijkheid om ook andere merken te voeren. Ik heb nu onder andere Rue de Femme, ZIZO, YaYa, G-Maxx, Freequent en Soyaconcept. Die laatste drie zijn heel betaalbaar terwijl YaYa en Rue de Femme wat prijs betreft iets boven het middensegment liggen. Ik heb dus voor elk wat wils: een broek voor 49,95 euro, maar ook een jurk van 100 euro."

De kledingmaten lopen van 34 tot 44. Daarnaast hangt een extra collectie in de maten 44 tot 48. "Dat heb ik bewust gedaan omdat er veel klanten kwamen met de vraag of we ook grote maten hebben. Voor hen had ik natuurlijk wel truien en vesten - die vallen vaak groot - maar toen G-Maxx met een grote-matencollectie op de markt kwam, was dat voor onze klanten heel fijn."

In een display hangen oorbellen die Jolyan zelf heeft gemaakt. "Mijn vader was juwelier en ook ik ben gek op sieraden maken." Daarbij verkoopt ze ook sieraden van Pimps & Pearls.

WISSELENDE COLLECTIE "We hebben een sterk wisselende collectie. Je moet er snel bij zijn. Maar mocht iemand misgrijpen, dan doen we ons best om alsnog aan het kledingstuk te komen. Als een aankoop thuis niet is wat het leek, dan doen we niet moeilijk over omruilen, en mocht een klant een klacht hebben, dan hoop ik dat zij het ons laat weten, want daar heeft de fabrikant ook wat aan."

LEUKE BUURT Het deel van de Kleine Noord tussen het station en de Noorderkerk wordt steeds leuker. Toen Jolyan zich er vestigde, stond het pand tegenover haar winkel leeg. Even heeft ze gedacht: is dit eigenlijk wel een goede locatie? "Mensen winkelden verderop, en op weg naar het station liepen ze ons voorbij. Gelukkig nam Baby Plus hier zijn intrek. Dat zorgt voor aanloop: jonge moeders willen iets nieuws na de zwangerschap. Mensen komen nu bewust hier winkelen."

Jolyan en haar verkoopsters Alida, Marcha en Willy nemen de tijd voor elke klant, als het even kan met een kopje koffie. Vivre la Vie heeft een grote vaste klantengroep. Vooral op zaterdag is het gezellig. Vrouwen staan in de pashokjes en hun mannen hebben het druk met elkaar aan de grote tafel. "We zijn lekker onszelf, dat vind ik heel belangrijk. Er moet een goede sfeer in de winkel hangen zodat iedereen zich welkom voelt en op zijn gemak is."

i Vivre la Vie, Kleine Noord 48, vivrelavie.nl