• Daisy Bierenbroodspot

'Bij Meta': gevoel van luxe

HOORN Dameslingeriezaak 'Bij Meta' legt haar klanten in de watten. Dat is meteen helder bij het betreden van het pand, bij het zien van de sfeervolle, aankleding. Aan elk detail is zorg besteed, zelfs tot in de paskamers aan toe. Maar het zit 'm vooral in de persoonlijke aandacht die Ingeborg Plat haar klanten geeft. "Ik mag ervoor zorgen dat een vrouw zich mooi voelt, dat maakt dit tot een heerlijk vak!"

Daisy Bierenbroodspot

Ingeborg heeft veel ervaring in de confectie. Zeventien jaar lang runde ze lingeriezaak Donna Donna in Purmerend. Nu verwelkomt ze klanten in Hoorn. "Dit werk is zo heerlijk om te doen! Ik mag ervoor zorgen dat een vrouw zich mooi voelt. Heel belangrijk in deze branche is het geven van persoonlijke aandacht, en het opbouwen van vertrouwen tussen mij en de klant. Een vrouw moet zich hier namelijk letterlijk blootgeven. Daarom bied ik haar om te beginnen een kopje koffie of thee aan in onze comfortabele zithoek.'

LUXE AANKLEDING 'Bij Meta' is sinds een jaar gevestigd op de Kleine Noord. De winkel onderscheidt zich van andere lingeriewinkels door haar bijzondere merkenpakket en de beleving in de winkel door de aankleding. Zelfs de ruime paskamers zijn met zorg ingericht en hebben vriendelijke belichting.

"We verkopen lingerie en nacht- en badkleding. Dames die deze winter op zonvakantie gaan, kunnen bij ons de nieuwste badkleding aanschaffen. En speciaal voor de feestmaand hebben we cocktailjurkjes. Met het oog op kerst verkoop ik op dit moment veel rood-zwarte lingerie, maar ook dierenprints zijn hot. En romantisch kant loopt altijd goed. Voor iedere leeftijd heb ik iets. Met regelmaat verwelkom ik moeders en dochters die samen iets komen uitzoeken in de winkel."

Enkele keren per jaar wisselt de collectie. "Voor sommige van onze merken zijn we het enige verkooppunt tussen Amsterdam en Enkhuizen. We hebben onder andere Calvin Klein, Aubade, Lise Charmel, Moschino en Marlies Dekkers. Bijzonder is Lovestories – een merk van een Amsterdamse modeontwerpster. We hebben er moeite voor gedaan om haar in huis te halen."

COUPEUSE Ingeborg staat samen in de winkel met Corrie, met wie ze bij Donna Donna ook al samenwerkte. Corrie is coupeuse en kan achter in de winkel kleding verstellen. Dat kost niet veel tijd. De klant kan erop wachten terwijl ze in de winkel een kopje koffie drinkt of even gaat winkelen. Meestal gaat het om het verzetten van schouderbandjes voor dames die een smallere rug hebben, of het innemen van nachtkleding die te lang is.

CADEAUARTIKEL Tijdens de feestmaanden komen er veel mannen in de winkel. "Vaak zijn het de mannen van dames die hier klant zijn. Van hun vrouwen weet ik de maat. Maar mannen weten meestal zelf ook de maten van hun vrouw. Het is een echt cadeauartikel."

In december is 'Bij Meta' elke zondag open.

Kijk op instagram en facebook