• Het team van Keukenstudio De Streek

    Barend Hoekstra

De Streek wil ontzorgen

Keukenstudio: service in moderne jas

Annette Vlaar

HOOGKARSPEL Iedereen die ooit een keuken heeft aangeschaft, weet wat er allemaal mis kan gaan. Bij Keukenstudio De Streek aan de Oosterwijzend in Hoogkarspel wil men dat nou juist voorkomen. Met een team van vakmensen worden klanten begeleid van de eerste keukenschets tot het laatste kit-randje. "Wij combineren topdesign en kwaliteit met ouderwetse plattelandsservice", zegt eigenaar Marcel Gillebaard."

FAMILIEBEDRIJF Nadat hij vele jaren ervaring had opgedaan in de keukenbranche is Gillebaard in 1999 gestart met zijn eigen keukenzaak. De Streek is een familiebedrijf dat naast de eigen deskundigheid gebruik maakt van gespecialiseerde vakmensen. "Als keukenmonteur heb ik veel keukens geïnstalleerd en dus ook bij veel klanten aan de keukentafel gezeten", zegt Gillebaard. "Dan krijg je een goed beeld van de wensen en verwachtingen. Als de keuken eenmaal gekocht is, volgt de installatie en daar zitten toch vaak meer haken en ogen aan dan de klanten kunnen overzien. Ik besloot om het met mijn eigen keukenzaak anders te gaan doen."

MEEDENKEN Keukenstudio De Streek gaat voor ouderwetse service en persoonlijk contact. "De aanschaf van een nieuwe keuken is vaak een behoorlijke uitgave, dus wij proberen op een eerlijke manier mee te denken met de klant", vertelt Gillebaard. Naast verkoop en plaatsing van de keuken, gaat De Streek een stapje verder: "Wij vernieuwen indien gewenst de hele keukenruimte. Ons team heeft de expertise in huis om leidingen te verleggen of wanden opnieuw te stucen en te betegelen, maar ook om kleuradviezen te geven. Wij gaan tot het uiterste om de nieuwe keuken de voltooiing van een ambacht te laten zijn en niet van 'een klus'. Daarbij weet de klant vooraf wat hij financiëel mag verwachten, zonder verrassingen achteraf."

SERVICE De plattelandsservice is er ook voor mensen die niet zelf naar de showroom kunnen komen. "Wij komen dan gewoon met onze spullen bij de mensen thuis", vertelt Gillebaard. "En wij doen niet aan rare kortingen of acties. Gewoon in alle rust een mooie keuken uitzoeken."