• Nick en Tom de Wit, de derde generatie aan het roer.

    Barend Hoekstra

Dirk de Wit Mode jubileert

BOVENKARSPEL Dirk de Wit Mode is al vele jaren een vertrouwd adres voor dames- en herenkleding van toonaangevende merken. Het jaar 2017 heeft voor de eigenaren Tom en Nick de Wit en hun medewerkers een gouden randje, want niet alleen wordt het 70-jarig jubileum gevierd, maar ook is dit modehuis nu genomineerd voor de Van der Valk Retail Publieksprijs.

Annette Vlaar

"Mijn grootvader Dirk de Wit startte het bedrijf in 1947 als kleine herenmodezaak. Door de jaren heen is ons familiebedrijf uitgegroeid tot één van de mooiste en meest toonaangevende modewinkels van Nederland", vertelt kleinzoon Nick de Wit. Het karakteristieke witte pand aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel herbergt maar liefst 2000 m2 kleding en accessoires van 150 topmerken zoals Joseph Ribkoff, Hugo Boss, Hilfiger Demin en G-Star.

De Wit: "Onze klanten komen uit heel Noord-Holland. Zij kunnen hier gratis parkeren en in een gemoedelijke sfeer winkelen." Na of tijdens het winkelen kan men bij Dirk de Wit iets nuttigen uit het Caffé DW of uit de Smoothie Bar en voor de kinderen is er een speciale kinderbios. In het atelier DW kan de pas gekochte kleding eventueel gratis worden vermaakt, maar ook voor andere kledingreparaties kan men hier terecht.

Bovendien is er de webshop, 'Shop in style': "Onze webshop is een verbreding van onze digitale etalage. Klanten kunnen er online shoppen of gewoon inspiratie opdoen voordat zij naar de winkel komen"

NOMINATIE Het jubileumjaar stond bol van de acties. De Wit: "Wij hebben maandelijks mooie prijzen weggegeven en 16 december hebben wij de winnaars van de laatste maandprijzen en de geweldige hoofdprijzen bekendgemaakt." Het feest gaat nog even door voor Dirk de Wit Mode, want afgelopen week werd bekend dat het modehuis één van de drie genomineerden is voor Van der Valk Retail Publieksprijs, de prijs voor de beste winkel van West-Friesland van het Westfries Ondernemersgala. Nick de Wit: "Samen met al onze medewerkers gaan wij ons natuurlijk maximaal inzetten om deze prijs in de wacht te slepen!"