• Barend Hoekstra
  • Barend Hoekstra

E-Bike Store kijkt vooruit

Advertorial

Steeds meer jongeren gaan voor een e-bike

door Annette Vlaar

HOORN Het is alweer een jaar geleden dat Van Vliet Tweewielers aan het Kleine Noord werd overgenomen door De Fietsenmaker van de Drieboomlaan. De winkel in de binnenstad werd grondig verbouwd en kreeg de nieuwe naam E-bike Store Hoorn. De naam zegt het al, het is een winkel waar uitsluitend elektrische fietsen worden verkocht.

Eigenaar Leon Slijkerman en zijn zoon Lorenz kijken met een zeer tevreden gevoel terug op het afgelopen jaar. "Op 1 april 2017 openden wij deze nieuwe Store aan het Kleine Noord. Ik wilde graag een fietsenwinkel die zich onderscheidt, een winkel die dicht bij de klant staat en innovatie als één van de belangrijkste pijlers heeft en daar is deze E-bike Store uit voortgekomen", zegt Leon Slijkerman. "Een concept dat volgens de fietsenbranche uniek is in Europa en waar we in 2017 een internationale Award mee hebben gewonnen. Ook waren we finalist van het West-Fries Ondernemersgala 2017. Iets waar we als team enorm trots op zijn."

OPMARS De E-bike maakt een grote opmars. Zo'n 30% van de huidige fietsverkoop bestaat uit elektrische fietsen. "We zien een opvallende toename van het aantal jongeren dat naar onze winkel komt voor een e-bike naar school. Ook voor de speed e-bikes van 45 km/uur voor woon-werk verkeer zien wij een groeiende interesse", vertelt Lorenz Slijkerman. "Steeds meer organisaties, zoals bijvoorbeeld postbedrijven, zetten de fiets in voor schone mobiliteit van hun dienstverlening. Mooi ook dat steeds meer bedrijven hun medewerkers stimuleren om met een e-bike naar het werk te komen en de auto te laten staan. Uit onderzoek blijkt dat deze medewerkers productiever én minder vaak ziek zijn. Door de brede vraag hebben wij een ruim assortiment staan van meer dan 100 verschillende e-bikes. Ook voor reparaties en onderhoud kan men bij ons terecht. En wij zijn organisaties graag van dienst bij hun mobiliteits-vraagstukken. Daar zijn de samenwerkingen met Westfriesgasthuis en Werksaam goede voorbeelden van."

ACTIVITEITEN E-bike Store is onlangs gestart met een 'Voel je fit' campagne met gezonde tips en ideeën voor de fietser. Elfstedentocht-icoon Erik Hulzebosch was speciaal naar de winkel gekomen voor de kick-off van deze campagne. In de week van 22 mei start E-bike Store met de Week van de Mobiliteit. Leon Slijkerman: "Eén van de activiteiten die op het programma staan voor die week is het inzamelen van oude, afgedankte fietsen. We doen dit samen met mensen van Sociale Werkplaats 't Freem in Hoorn. Het is een mooie vorm van dagbesteding waarbij de fietsen door deze mensen worden opgeknapt en voor een klein bedrag weer worden verkocht."

FIETS4DAAGSE Wat ook weer op het programma staat is de Fiets4daagse van Hoorn, van 2 t/m 5 mei. Voor dit West-Friese evenement zal E-bike Store de fietsservice verzorgen voor alle deelnemers. "Dit past natuurlijk heel mooi bij onze missie", zegt Leon Slijkerman. "Mensen verbinden op een duurzame manier."

Info: www.ebikestorehoorn.nl