• Interieur overzichten in beeld bij Riny van de Water

    Theo Annes

Houten vloer van tegels en andere ideeën

Riny van de Water legt de trends vast

Annette Vlaar

AVENHORN Vanaf de weg valt het nauwelijks op, maar tussen de huizen en het groen aan het West in Avenhorn bevindt zich de 360 m2 grote showroom van Riny van de Water Tegelhandel & Tegelwerken. "De meest uitgebreide tegelzaak van Noord-Holland", zegt mede-eigenaar Ineke van de Water.

Samen met haar man Riny runt Ineke al ruim 27 jaar het tegelbedrijf. Ook zoon Marijn, een meermalen bekroond tegelzetter, draait inmiddels al heel wat jaren volop mee. In de zaak is het vooral Ineke die met haar vakkennis en gevoel voor stijl de klanten adviseert. Riny en Marijn zijn de gespecialiseerde tegelzetters. "Bij ons is bijna alles mogelijk", vertelt Ineke. "Wij hebben een zeer uitgebreide keuze aan wand- en vloertegels voor sanitaire ruimtes en voor andere vertrekken. Daarbij hebben wij de creativiteit in huis om de meest bijzondere legpatronen en mozaïeken te maken." De vele mogelijkheden komen fraai tot leven in de showroom waar in een speciale ruimte de vloer is voorzien van diverse legvoorbeelden. Opvallend is de 'houten' vloer die toch echt gemaakt is van tegels. Tot in detail is de houtstructuur nagebootst. Zelfs de dikte, nerf en oneffenheden zijn te zien.

UITBREIDING De zaak is vorig jaar uitgebreid met een speciaal gedeelte voor badkamervoorbeelden, waardoor je een goede indruk krijgt van de manier waarop de tegels verwerkt worden. Van de Water: "Zo kun je aanschouwen hoe bijvoorbeeld een betegeld zitplateau in de doucheruimte er uit komt zien, of je kunt ervaren hoe een douche-instap van 60 cm breed in werkelijkheid is. Ook maken wij badkamermeubels van tegels en dan is het mooi om die daadwerkelijk te kunnen laten zien." Sinds de uitbreiding van de showroom heeft het tegelbedrijf ook diverse sanitair producten zoals douchewanden, wasbakken en badkuipen in het assortiment opgenomen. "Soms hebben klanten zelf al iets in gedachte wat wij dankzij onze goede contacten met veel leveranciers bijna altijd kunnen leveren", legt van de Water uit.

TOTAALPAKKET Naast het creëren van wanden en vloeren en het leveren van sanitair kan Riny van de Water het totaalpakket organiseren. Ineke van de Water: "Indien gewenst regelen wij de loodgieter, installateur, stukadoor, metselaar en timmerman. Uiteraard zorgen wij dat de werkzaamheden goed op elkaar afgestemd zijn, zodat de ruimte snel gebruiksklaar is."

HOUTSTRUCTUUR Riny van de Water volgt de trends en ontwikkelingen op het gebied van tegels nauwkeurig. "Vintage is nog steeds zeer gewild, net als het zogenaamde visgraatmotief", vertelt Ineke van de Water. "Wat we de laatste tijd zien, is dat mensen vaker kiezen voor de iets warmere tinten. Daarbij zijn de tegels met houtstructuur bijzonder in trek. Deze 'houten' tegels hebben wij in verschillende afmetingen en dessins, waarbij je bij alle uitvoeringen het idee hebt op een houten vloer te leven met de gemakken van een tegelvloer."

Voor openingstijden en info: www.rinyvandewater.nl