• Wecycle

Kringloopwinkels circulair door Noppes en Wecycle

HOORN/OPMEER De Noppes Kringloopwinkels in Hoorn en Opmeer geven tweedehands elektrische apparaten die niet meer verkoopbaar zijn, voortaan af aan Wecycle. Hiermee wordt ook de afdankfase van deze producten circulair. De samenwerking is 1 januari gestart en ook alle andere Noppes Kringloopwinkels doen mee. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

Willem Staphorsius, directeur Noppes: "Door te kiezen voor samenwerking met Wecycle, bieden wij de klanten van al onze winkels de zekerheid dat ook na hergebruik op een verantwoorde manier wordt omgegaan met elektrische apparaten." Noppes heeft kringloopwinkels in Beverwijk, Gouda, Grootebroek, Hoorn, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Opmeer, Purmerend, Santpoort-Noord, Uitgeest, Velserbroek, Volendam, Woerden, Wormer en Zaandam.

"Ook voor elektrische apparaten die een tweede leven krijgen via de kringloopwinkel, komt ooit het afdankmoment. Het is dan belangrijk deze via ons in te leveren voor recycling. Zo hergebruiken we grondstoffen en komen schadelijke stoffen niet in het milieu", aldus Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle.