• Barend Hoekstra

Oudste praktijk gaat met tijd mee

Advertorial

HOORN Fysiotherapie Boekestein, in het hartje van Hoorn, bestaat ruim veertig jaar en is daarmee één van de oudste praktijken van Hoorn. Door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een bloeiende praktijk met tien behandelruimtes en elf therapeuten. Op 1 januari 2019 is Marcel van der Werff met pensioen gegaan en is zijn plek in de maatschap overgenomen door Remco van Oosten: "Fysiotherapie ontwikkelt zich, de zorg verandert en wij veranderen mee."

Daisy Bierenbroodspot

Naast oprichter Jan Boekestein was Marcel van der Werff een van de drijfveren achter Fysiotherapie Boekestein. Samen met Peter Boom en Alex Hoveling heeft hij de praktijk vorm gegeven. Zij verzorgden de nu al jaren bestaande intensieve samenwerking met de afdelingen orthopedie, kaakchirurgie en gynaecologie van het Dijklander Ziekenhuis, voorheen het Westfriesgasthuis. Sinds kort geniet Marcel van der Werff van zijn pensioen. Het stokje heeft hij overgedragen aan Remco van Oosten, die al jaren in dienst was van de praktijk. Samen met Peter en Alex vormt Remco het nieuwe management.

SAMENWERKING Remco is geschoold als fysiotherapeut bij Thim van der Laan in Nieuwegein en is vier jaar geleden afgestudeerd als master of science in sportfysiotherapie. Naast zijn kennis van sportletsels, revalidatie en begeleiding bij terugkeer naar sport zoals bij voetbal, handbal of vechtsporten, is Remco gespecialiseerd in nek- en schouderproblematiek en is hij lid van het Schoudernetwerk West-Friesland. Hij is verder lid van het AMC traumanetwerk en schuift bij toerbeurt met Alex Hoveling aan tafel met traumachirurgen en orthopeden van het AMC.

VERANDERINGEN IN ZORG Remco: "De fysiotherapie en de zorg veranderen met rasse schreden. Dat uit zich in de vele netwerken waarin onze praktijk participeert, bijvoorbeeld in dat voor schouderklachten, waarbij wij nauw samenwerken met huisartsen en specialisten. Ook zal de komende jaren regionale zorg een kernbegrip worden. Daarin gaat samenwerking met huisartsen en medische disciplines zoals longartsen, orthopeden en oncologen een grotere rol spelen."

BEHANDELRUIMTES Bij praktijk Boekestein kan men terecht voor algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, bekkenbodemtherapie, geriatrische fysiotherapie, oncologische fysiotherapie, neurorevalidatie, oraal fasciaal therapie en echografie. Men beschikt over tien behandelruimtes, een echoruimte, een ruimte voor shockwave en een oefenruimte met apparaten. Remco: "Daarnaast hebben we een grote oefenruimte voor interactieve training. Dit is een interactieve trainingsmodule met sensoren, waarop de patiënt via een beeldscherm opdrachten kan uitvoeren. Met name voor patiënten met klachten aan heup, rug, knie en enkel is dit een interessante trainingsmethode."

Dubbele Buurt 10-16, 0229-213636
i www.fysiotherapieboekestein.nl