• Gerda Holla

Paraderma bestaat twintig jaar

Advertorial

DE GOORN ParaDerma bestaat 20 jaar en daarom geeft Judith Doodeman, eigenaresse en huid- en oedeemtherapeut, tot eind maart korting. Twintig procent op alle huidverzorgingsproducten en vijftig procent op de eerste huidverbeterendebehandeling, zowel de peeling als de microdermabrasie.

Gerda Holla

De huidverzorgingsproducten die Judith verkoopt zijn crèmes en reinigingsproducten voor diverse huidtypen zoals de vette, de gevoelige en de ouder wordende huid. Judith: "Ik plan altijd eerst een vrijblijvend intake gesprek. De te gebruiken producten kan ik dus ook op maat adviseren." Bij de huid verbeterende behandelingen wordt de bovenste laag van de huid dunner, beter doorbloed en gladder. Judith: "Bij de peeling is dat op basis van zuren en bij de microdermabrasie is dat met behulp van een apparaat met kristallen."

BEHANDELINGEN De behandelingen die Judith uitvoert zijn heel divers. Alle behandelingen worden afgestemd op de persoon en de huidaandoening. "Mensen van jong tot oud komen bij mij. Van pubers met acne tot mensen met littekens waar ik verschillende behandelingen voor kan inzetten. Verder behandel ik mensen met overbeharing en ouderen die last hebben van hun huid of benen. Ik zwachtel benen en meet daarna steunkousen aan. Daarnaast behandel ik veel kankerpatiënten die een borstreconstructie hebben gehad. Ik tatoeëer dan een tepelhoftatoeage en soms kleur ik de littekens in," legt Judith uit. Deze laatste groep is een 'dankbare groep', aldus Judith. "Na een zware periode is dit hun laatste behandeling. Dit voelt voor hen vaak als een kers op de taart, omdat ze dan als het ware hun vrouwelijkheid weer terug krijgen." Judith werkte nadat ze haar HBO studie huidtherapie had afgerond eerst twee haar bij het bedrijf waar ze stage had gelopen. Daarna begon ze haar eigen praktijk in Berkhout waar ze 17 jaar werkzaam was. Maar vanaf de opening 3 jaar geleden, is ze in het gezondheidscentrum van De Goorn gevestigd, tezamen met o.a. Thuiszorg, fysiotherapie en diëtiste. Doordat Judith alleen werkt, is zij het aanspreekpunt en wordt iedereen altijd door haar behandeld. Wel heeft ze een samenwerking met collega's uit Purmerend. "Ik doe bij hen de tepelhofreconstructies en zij doen hier laserbehandelingen bij overbeharing. Zo helpen we elkaar en kunnen we al deze behandelingen aanbieden." In de afgelopen 20 jaar is er veel veranderd binnen de huidtherapie, maar Judith zit nooit stil. "En ik doe veel cursussen en bij- en nascholing om mijn kennis op peil te houden. Ik ben altijd actief binnen de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici," zegt ze. De behandelingen die ze uitvoert worden veelal vanuit de aanvullende verzekering vergoed, oedeemtherapie zit in de basisverzekering.

iParaderma.nl. Dwingel 3, De Goorn, tel. 06-23279614.