• Het team van Pour Vous.

    Barend Hoekstra

Pour Vous Streekhof wint verkiezing

Dit jaar in teken van diverse feestelijke acties

Gerda Holla

BOVENKARSPEL Parfumerie Pour Vous in winkelcentrum Streekhof van René en Monique Veerdig uit Bovenkarspel is verkozen tot beste Pour Vous van Nederland. Aan de verkiezing deden alle 40 zelfstandige Pour Vous' uit Nederland mee. Ook bestaat de zaak dit jaar 25 jaar. René: "Reden genoeg dus om dit jaar allerlei feestelijke acties te houden."

BEOORDELING In het verleden, toen de zaak nog een DA parfumerie was, waren ze ook al eens de beste van het land. René vertelt enthousiast: "Nu zijn we sinds twee en een half jaar aangesloten bij Pour Vous en hebben we deze prijs gewonnen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee." Er waren diverse beoordelingscriteria waarop gepresteerd kon worden. "Ze hebben gekeken naar klantvriendelijkheid. Hoe is het klantencontact en hoe word je gewaardeerd door de klant. Er zijn daarvoor diverse keren 'mysterie shoppers' geweest om te kijken hoe we het doen in de winkel. Maar ook is er gekeken hoe we het zakelijk doen. Hoe zijn de cijfers, hoe gaan we met onze leveranciers om en hoe verkopen we de merken."

ACTIES Voor de klanten staan er binnenkort leuke acties op stapel. "In het najaar hebben we al een Chanel evenement gehad en nu gaan we diverse workshops houden. We plaatsen een podium in de winkel waarop verschillende visagie evenementen zullen plaatsvinden. Mensen die meedoen leren niet alleen hoe ze de make-up van diverse merken zoals Chanel en Dior moeten aanbrengen, maar ze leren ook hoe ze het moeten gebruiken." De workshops worden deels geleid door specialisten van het merk zelf maar ook door de eigen medewerkers. "Onze medewerkers kunnen altijd zelf make-up aanbrengen bij onze klanten, daar worden ze continu voor opgeleid. Ze hebben allemaal een visagie opleiding gedaan." In mei zal de parfumerie met een nieuw merk worden uitgebreid. "We zijn continu bezig het assortiment te verrijken en te verbeteren. Rond Moederdag zal het luxe merk Hermès worden toegevoegd. "

SERVICESALON In de zomer wordt de parfumerie uitgebreid met een servicesalon in een speciale nog in te richten ruimte. "Dan kunnen we als extra nog kleine schoonheidsbehandelingen geven en de klant nog meer van persoonlijk advies voorzien. We hebben drie schoonheidsspecialistes in dienst, dus dan kan de klant betreffende gezichtsverzorging nog wat extra aandacht krijgen in het aanbrengen en het laten voelen."

VERRASSINGSWEEKEND Voor René, Monigue en de medewerkers zelf, wacht nog een mooi verrassingsreisje. Ze mogen met hun veertien personeelsleden een weekend weg. René: "We weten nog niet waar we naar toe gaan, dat is nog een verrassing. De directie van Pour Vous komt hier de winkel overnemen zodat wij er met z'n allen op uit kunnen." Dat hij dan met 15 vrouwen op stap moet deert hem niet. "Thuis heb ik ook twee dochters dus ik ben niet anders gewend." En lachend met een knipoog er achter aan: "Dus thuis heb ik niks te vertellen en hier ook niet."