• Rabobank

Rabobank partner Ironman

HOORN Rabobank West-Friesland is partner van langeafstandstriatlon Ironman. Met een handtekening en handdruk werd de samenwerking bekrachtigd in bijzijn van para-triatleet Geert Schipper. Directievoorzitter Rabobank West-Friesland Ronald Bleeker: ''Het is geweldig dat er zo'n topsportevenement als de Ironman naar West-Friesland komt. Niet alleen voor de topsporters, maar ook voor de recreatieve sporters en voor de ondernemers van Hoorn en omgeving. Sport zorgt voor verbinding en daarom is de Rabobank trots op dit partnerschap.''

Deze combinatieduursportwedstrijd vindt van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli plaats in en rondom Hoorn. Er staan twee triatlons op de planning: de 5150 met de olympische afstand van vijftienhonderd meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen en de 4:18:4 met vierhonderd meter zwemmen, achttien kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen. De 4:18:4 is voor jongeren en bedrijven de ideale stap richting het Olympische parcours. Er verschijnen ook medewerkers van de Rabobank aan de start.

?Pro-triatlonatleet, handbiker en Olympisch winnaar Geert Schipper wordt gesponsord door Rabobank West-Friesland, onder meer om zijn deelname aan de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 mogelijk te maken. Vorig jaar nam hij deel aan de wereldkampioenschappen Ironman in Hawaii. Naast topsporter is hij een inspiratie voor velen. Zijn incomplete dwarslaesie, die Geert in 2004 opliep na een vliegtuigongeluk, houdt hem niet tegen. Sinds 2005 is hij actief in aangepaste sporten. ''Het mooie aan de Ironman is dat iedereen eraan mee kan en mag doen. Als Spanbroeker voelt dit voor mij als een thuiswedstrijd. Ik heb er heel veel zin in'', zegt Geert.

Met al meer dan 850 aanmeldingen is de Ironman West-Friesland nu al een groot succes. ''Het sportieve karakter van dit evenement sluit goed aan bij de missie van de Rabobank om de gemeenschap vooruit te duwen, zowel op maatschappelijk als sportief gebied. In West-Friesland vind je veel cohesie binnen de dorpen, dat komt door de vele activiteiten die worden georganiseerd. Dit creëert saamhorigheid'', zegt Ronald. De Ironman West-Friesland biedt ook kansen voor bedrijven. ''Bedrijven vinden elkaar ook op deze manier en kunnen elkaar versterken door hetzelfde doel na te jagen.''

Wouter van Kwawegen, commercieel directeur van Comeback Sports, kijkt uit naar deze samenwerking. ''Ik ben trots dat wij dit partnerschap mogen verzorgen en de Rabobank aan de Ironman hebben gekoppeld'', zegt Wouter.