• ANP

Vijf filialen Intertoys in West-Friesland definitief dicht

WEST-FRIESLAND Vijf filialen van Intertoys in West-Friesland gaan definitief dicht. Het gaat niet om franchisenemers, maar eigen winkels. De speelgoedzaken in Medemblik, Enkhuizen, Hoorn Aagje Dekenplein, Grote Noord en de Huesmolen starten morgen, zaterdag 9 maart, met de uitverkoop. 

De curatoren hebben samen met het Portugese -in speelgoed gespecialiseerde- Green Swan, een overeenkomst getekend op basis waarvan Green Swan een doorstart van Intertoys zal realiseren. Met deze doorstart wordt het behoud van een substantieel deel van de Nederlandse winkels van het op 21 februari failliet verklaarde Intertoys mogelijk. Hiermee wordt Intertoys bovendien onderdeel van de grootste speelgoedketen op het Europese vasteland.

De curatoren zijn verheugd dat Intertoys in het Nederlandse straatbeeld behouden blijft en dat 1.000 tot 1.500 werknemers hun baan behouden. Daar komt bij dat franchisenemers in de gelegenheid zullen zijn hun aantal winkels uit te breiden.

91 Winkels zullen in ieder geval uiterlijk per half mei sluiten. Vanaf zaterdag 9 maart zal in deze winkels begonnen worden met een uitverkoop. Een lijst van de betreffende winkels is vanaf dan terug te vinden op de website www.intertoys.nl.