• Winnaars van het Westfries Ondernemers Gala 2018

    Marjolein Ansink / Westfriesondernemersgala.nl

Winnaars ondernemersprijzen

WEST-FRIESLAND Proeftuin Zwaagdijk is de verrassende winnaar geworden van de West-Friese Ondernemersprijs 2018. De prijs werd, met nog twee ondernemersprijzen uitgereikt tijdens het Westfries Ondernemersgala donderdagavond 8 februari. Prijswinnaars in andere categorieën zijn Soci-Com uitzendbureau en Dirk de Wit Mode. 

De belangrijkste ondernemersprijs van West-Friesland, de Rabobank West-Friesland Méér prijs over het jaar 2017, ging dus naar de Proeftuin Zwaagdijk. De Proeftuin Zwaagdijk is een onderzoeksinstelling, met de nodige status in agrarische kringen in Nederland en daarbuiten. 

De afgelopen jaren is Proeftuin Zwaagdijk uitgegroeid, zo meldt Proeftuin over zichzelf, tot één van de belangrijkste agrarische onderzoekscentra van Nederland op het gebied van praktijkgericht onderzoek. Naast 18 ha grond, waarop 6.000 m² glas staat, beschikt Proeftuin Zwaagdijk over 20 bewaarcellen, 4 witlofcellen en sinds kort ook 2 LED-cellen. In het Westland beschikt het bedrijf ook over 6.000 m² glas en ondersteunende ruimte voor onderzoek en demonstratie. 

RUNNER UP De winnaar van de RunnerUp prijs, de prijs voor het beste bedrijf in de regio jonger dan vijf jaar, ging dit jaar naar het bedrijf Soci-Com. Soci-Com is een, naar eigen zeggen, 'heel gewoon maar toch zeer bijzonder uitzendbureau, met werk voor iedereen'. Soci-Com stelt dat het gegarandeerd werk heeft voor iedereen: 'Ook al heb je een steuntje in de rug nodig'. 

PUBLIEKSPRIJS De prijs voor de Retailer van West-Friesland is na de publieksstemming terecht gekomen bij Dirk de Wit Mode, de heren- en damesmode winkel in Bovenkarspel. Uit drie genomineerden koos het publiek via een internet stemming op www.westfriesondernemersgala.nl in meerderheid voor Dirk de Wit Mode. De winkel vierde afgelopen jaar het 70-jarig bestaan en is een bekende naam in West-Friesland en daar buiten.