• Marcel Bot, Soon Ja Terwee, Corine van der Molen en Vivian van der Zwaag

    Eigen foto

YogaLoft is meer dan yoga

BLOKKER In september van dit jaar zijn Marcel Bot en Corine van der Molen gestart met YogaLoft, een yogastudio in Blokker die naast meditatieve en sportieve yoga ook andere disciplines biedt, zoals voedingsadviezen, massages en lifestyle coaching. YogaLoft is een alles-onder-één-dak concept, waarmee de initiatiefnemers mensen op weg willen helpen naar een betere algehele gezondheid.

Annette Vlaar

Bot en van der Molen liepen al enige jaren rond met het idee om een health center te starten. "Het geeft veel voordelen als je alles op het vlak van beweging en gezondheid op één plek kunt aanbieden", zegt Marcel Bot. "Mensen komen bij ons omdat zij bijvoorbeeld op zoek zijn naar ontspanning in de vorm van yoga. Maar lichaam en geest zijn één geheel, dus zou je ook moeten kijken naar voeding of naar een manier van leven waarbij je meer in je lichaam zit en minder in je hoofd. Daarom gaan wij verder dan lesgeven alleen. De docenten en coaches werken samen en begeleiden mensen naar bewustwording en verandering." Bij YogaLoft worden vele vormen van yoga aangeboden, maar ook massages, cupping, voetreflextherapie, mindfullness, voedingsadviezen en vitaliteitscoaching.

VOEDINGSADVIEZEN Marcel Bot is van oudsher ondernemer, maar is zich de afgelopen tien jaar gaan verdiepen in yoga en heeft inmiddels de meesteropleiding voltooid. Bij YogaLoft verzorgt hij de meditatieve yogalessen. Corine van der Molen runt het vitaliteitscentrum Hoorn in Balans en geeft bij YogaLoft de sportieve yogalessen, mindfullnesstherapie en voedingsadviezen. Van der Molen: "Naast bewegen is goede natuurlijke voeding belangrijk om lichaam en geest weer in balans te brengen en daarmee lichamelijke klachten te voorkomen."

KINDERYOGA Voor jongeren heeft yogadocente Vivian van der Zwaag speciale kinderyoga opgezet, waarbij de speelse yogahoudingen zijn verpakt in een verhaal of avontuur.

YogaLoft is gesvestigd in een voormalig industriepand aan de Gildeweg in Blokker. "Een mooie en ruime lokatie", zegt Marcel Bot, "met een goede bereikbaarheid en voldoende parkeerruimte. En men kan er genieten van de doorlopende expositie van kunstenaar Bertjan van Eysden."

Meer info: www.theyogaloft.nl.